Tiramisu cupcakes

Ingrediente  pentru sirop : 

  • cafea tare (espresso) -¼ ceașcă
  • 1 linguriță de vin pentru desert
  • Zahăr -¼ pahar

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 pahar frișcă grasă
  • 200 gr. mascarpone ProdLacta
  • Zahăr pudră – ½ pahar
  • Cacao

Preparare :

Se preîncălzește cuptorul la 160° C și se pregătește o tavă cu forme de hârtie pentru brioșe. Se amestecă făina, praful de copt și sarea într-un vas mic. Laptele se fierbe împreună cu păstaia de vanilie până dă în clocot. Se oprește focul și se adaugă untul, amestecându-se până se topește. Se lasă la răcit pentru 15 min.Sse strecoară amestecul de lapte și unt printr-o strecurătoare , iar păstaia se aruncă.

Se mixează bine ouăle, gălbenușurile și zahărul. Acest amestec se pune pe bain-marie și se mestecă încontinuu până la topirea completă a zahărului. Amestecul trebuie încălzit pentru aproximativ 6 min. Se ia de pe foc și se bat în continuare ouăle până când amestecul se deschide la culoare.

Se adaugă treptat amestecul de făină în cel de ou. Se amestecă și se adaugă laptele cu untul. Se frământă aluatul și se umplu formele de brioșe. Se pun în cuptor 20 min până când se rumenesc ușor pe margine. Înainte de a fi scoase din forme se lasă la răcit.

Se pregătește siropul, amestecându-se cafeaua, vinul și zahărul până la topirea completă a zahărului, după care se lasă la răcit. Se ung brioșele și se însiropează, lăsându-se 30 de min.

Peste glazură se adaugă frișcă, acesta mixându-se la viteză medie până se întărește. În alt vas amestecăm mascarpone cu zahăr pudră până se omogenizează, ulterior adăugăm frișca, pe care o vom folosi pentru decor. Se lasă la rece peste noapte. Opțional se poate adăuga un praf de cacao.

Facebook
Google+
Twitter
Pinterest

Un comentariu la „Tiramisu cupcakes”

Lasă un comentariu